Vrienden laat je niet alleen

29 september 2015

Hier en daar is er op m'n blog voorbij gekomen dat ik mezelf echt wel gelukkig mag prijzen, met de vriendengroep die ik nu heb. De verschillende karakters die goed bij elkaar passen, bezorgen ons elke keer weer op nieuwe en gekke avonturen. Sommige avonturen die niet worden verteld en geheim blijven en waar we stiekem mee lachen, of andere avonturen waar we heel hard werken en die eigenlijk heel de wereld mag weten. Of zelfs beter: MOET weten. En vandaag heb ik zo'n avontuur voor jullie.

Enkele weken geleden kregen we de kans om ons in te schrijven voor onze eindejaarsreis. We waren vastberaden om daar de tijd van ons leven samen te beleven. En terwijl we luidop aan het dromen waren, kregen we te horen dat er iemand van onze groep niet mee kon gaan. Het bedrag dat onze ouders moesten ophoesten (want ja, het is een enorm groot bedrag), was voor haar net iets te groot. En dat was het dan. Iedereen werd stil bij de gedachten dat zij niet mee kon gaan op eindejaarsreis. We hebben lang nagedacht hoe we dit gingen aanpakken en kwamen uiteindelijk bij verschillende ideeën terecht. Want hoe we het ook gingen doen, haar eindejaarsreis zal en moet gewoon doorgaan.

De school was op de hoogte van onze actie en vertelde ons dat we het bedrag in stukken mochten betalen. In een korte tijd probeerde we zoveel mogelijk geld te verzamelen. Zo liepen we van de ene rommelmarkt naar de andere met succes. De opbrengst was nog niet grandioos groot, maar genoeg om het avontuur echt te laten beginnen. Ook kregen we veel vrije donaties van vrienden en kennissen die ons graag genoeg wouden steunen. Het weekend van 25, 26 en 27 september was voor ons het aller belangrijkste weekend ooit. Zoals elk jaar staat de kermis en de jaarmarkt te stralen in ons dorpje. Met alle middelen die we hadden, stonden we ook op de jaarmarkt en schminkten heel wat kindergezichtjes. Iedereen stond paraat om heel de dag klaar te staat met een lach en zo genoeg te verdienen voor haar eindejaarsreis. En na twee dagen hard werken, werden we dan ook nog eens héél goed beloond. 

Tot op vandaag weet onze vriendin nog steeds niet hoeveel we verdient hebben aan de acties die we (op ongeveer twee weken!!!!) hebben georganiseerd. Wanneer jullie dit lezen, hebben we net verteld dat we het hele bedrag bij elkaar hebben gesprokkeld en dat zij ook kan genieten van haar eindejaarsreis in Barcelona. Zelf kan ik nog steeds niet geloven hoe snel we hier zijn aangeraakt en dat het ons gelukt is. Mijn woorden zijn nu beetje per beetje zoek.. 

Dus voor al diegene die hier aan hebben meegeholpen en dit nu lezen: BEDANKT! Het was nooit gelukt zonder alle steun en hulp van jullie, onze vrienden, kennissen, familie,.. en meer! 

L.I.E.F.S


*Diegene waarvoor we het geld inzamelde heb ik niet vernoemd (gewoon omdat ik niet zeker weet of ze het wel leuk vindt), en staat niet op de foto's. Maar he jongens, het is toch een verhaal om door te vertellen, nietwaar? 

**Dit was dus ook de grootste reden dat het vorige week niet lukte om enkele artikelen online te gooien. Sorryyyy. Maar nu heb ik een heleboel inspiratie kunnen opdoen voor de komende weken! 

15 opmerkingen:

Bedankt voor een reactie achter te laten!

 1. Wat enorm lief en bijzonder dat jullie dit voor haar gedaan hebben zeg! Wordt vast een onvergetelijke reis :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat super lief! Echt een top actie, dan weet je wel dat je de juiste vrienden hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend lief van jullie! Dat meisje mag haar echt gelukkig prijzen met vrienden zoals jij! In zo'n situaties leer je je echte vrienden kennen, dan weet je dat het goed zit! (: Ik kijk al uit naar je komende artikeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Ik heb er geen woorden voor! Het is zo ontzettend lief wat jullie voor haar deden! En dat allemaal in die korte tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat is echt zo lief! Echte vriendschap is iets moois (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij op school organiseren ze ook zo'n eindejaarsreis en dat bedrag is inderdaad niet niks! Ontzettend lief zeg dat jullie dit allemaal voor haar hebben gedaan! Ze boft met zo'n vrienden, die reis wordt onvergetelijk, dat weet ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woooooow, wat enorm goed van jullie! Super MOOI zeg! Fijn dat ze nu ook gewoon met jullie mee kan ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe lief dat jullie dit gedaan hebben voor jullie vriendin, echt supertof! Ik hoop dat jullie heul errug veul plezier hebben, met z'n allen, in Barcelona (oh, barcelona, gaaaafff!!! Schijnt echt een streetart-paradijsje te zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wauw... wat ontzettend lief en mooi van jullie, ze heeft geluk met zulke lieve vrienden! Heel veel plezier op reis, met een complete vriendengroep is dat toch wel het fijnst!<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat lief!! En het leukste is natuurlijk dat het gelukt is! Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar haar reactie... Hoe blij was ze?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lief zeg dat jullie dit voor haar gedaan hebben! Ik denk dat ze heel blij is met vrienden zoals jullie!

  Liefs Esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah, wat ontzettend lief, echt een geweldige actie van jullie! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lobke dit is zo een mooi initiatief en natuurlijk heel lief! Je vriendin zal dolgelukkig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super lief dat jullie elkaar zo helpen. Daar zijn echte vrienden voor.. en zo merk je ook wie je echte vrienden zijn. Ik vind zulke teksten/verhalen zo inspirerend. Vrienden helpen elkaar door dik en dun. Alvast heel veel plezier in Barcelona en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen